Εισαγωγικό σημείωμα

Ανοδικά έκλεισε σε εβδομαδιαία βάση η αποτίμηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων, κυρίως χάρη στην ανοδική κίνηση που ξεκίνησε την Πέμπτη και εντάθηκε το Σαββατοκύριακο. Τα ξημερώματα της Δευτέρας άξιζε 1,085 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα μεσάνυχτα της Κυριακής βρέθηκε στα 1,13 τρισεκατομμύρια (στο υψηλότερο σημείο της εβδομάδας).

Απουσία άλλων σοβαρών ειδήσεων, η αγορά κινήθηκε στους ρυθμούς των διαπραγματεύσεων για το όριο του χρέους των ΗΠΑ, μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Τελικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας φάνηκε να υπάρχει συμφωνία. Όπως ανάφεραν, δεν ορίστηκε νέο ποσό όπου θα μπορούσε να φτάσει το χρέος, αλλά ημερομηνία. Αυτό σημαίνει πως το ανώτατο όριο του χρέους δεν θα έχει… όριο, μέχρι την πρωτοχρονιά του 2025. Μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η άνοδος όμως ξεκίνησε για έναν άλλο λόγο: τα αποτελέσματα τριμήνου του κατασκευαστή επεξεργαστών Nvidia. Η Nvidia εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση της κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, επειδή σχεδόν όλες οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης  βασίζονται στα τσιπ της. Σαν αποτέλεσμα είχε εκτός από τον δείκτη Nasdaq να ανέβουν τα κρυπτονομίσματα που σχετίζονται με την AI….

Αρθρογραφία