Εισαγωγικό σημείωμα

Αμετάβλητη έκλεισε σε εβδομαδιαία βάση η αποτίμηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές διακυμάνσεις. Τα ξημερώματα της Δευτέρας άξιζε 1,088 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο ακριβώς επίπεδο τιμών βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ενδιάμεσα, την Δευτέρα σκαρφάλωσε μέχρι τα 1,11 τρισεκατομμύρια (το υψηλότερο σημείο της εβδομάδας) και την Πέμπτη υποχώρησε μέχρι τα 1,072 τρισεκατομμύρια.

Πάνω από 3 μήνες η αγορά έχει σταθεροποιηθεί και κινείται σχετικά μονότονα, γύρω από τα 1,16 τρισεκατομμύρια. Άραγε να πρόκειται για ηρεμία πριν την καταιγίδα; Καθόλου απίθανο, αν και μικρή μεταβλητότητα οφείλεται κυρίως στην ανυπαρξία σοβαρών ειδήσεων. Ειδικά η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν από τις πιο βαρετές εδώ και πολύ καιρό.

Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση αφορούσε την γνωστή εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger. Οι άνθρωποι της στην προσπάθεια να λύσουν το ομολογουμένως σοβαρό ζήτημα της φύλαξης των λέξεων-κλειδιά, περιέλαβαν στην νεότερη ενημέρωση λογισμικού 2.2.1 του Nano X μια επιλογή, από την οποία μπορεί όποιος επιθυμεί να δημιουργήσει αντίγραφο για την φράση-κλειδί του σε 3 διαφορετικούς servers. Ωστόσο η ενέργεια ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την κρυπτοκοινότητα, καθώς καταστρατηγείται η φιλοσοφία της μη-θεματοφυλακής.

Η Tether αποφάσισε να αγοράσει Bitcoin από τα κέρδη της, ενισχύοντας έτσι το αποθεματικό που διαφυλάσσει το κλείδωμα της ισοτιμίας του USDT με το αμερικάνικο δολάριο. Συγκεκριμένα, η Tether δήλωσε ότι θα επενδύσει το 15% του καθαρού κέρδους της, προκειμένου να αντισταθμίσει τον κίνδυνο και να διαφοροποιήσει τα αποθέματα της. Η εταιρία θα κρατάει τα Bitcoin μόνη της, χωρίς να χρησιμοποιήσει τρίτους για υπηρεσίες θεματοφυλακής, όπως δήλωσαν…

Αρθρογραφία