Εισαγωγικό σημείωμα

Υποχώρηση της τάξης του 6% σημειώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στην αγορά των crypto. Η αποτίμηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε από τα 1,16 τρισεκατομμύρια δολάρια που βρισκόταν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η πτώση ξεκίνησε  από την αρχή της εβδομάδας και συνεχίστηκε μέχρι την Παρασκευή, όπου ακούμπησε τα 1,055 τρισεκατομμύρια. Κατόπιν η αγορά άρχισε να ανακάμπτει, με αποτέλεσμα τα μεσάνυχτα της Κυριακής να φτάσει τα 1,09 τρισεκατομμύρια.

Δεν υπήρξαν πολλές ενδιαφέροντες ειδήσεις αυτή την εβδομάδα, αν και η Δευτέρα ξεκίνησε δυνατά, με μια αναστάτωση που προήρθε από την Binance. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε πως υπήρξε τεράστια ποσότητα Bitcoin όπου αποσύρθηκε, αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται για πανικόβλητες «φάλαινες», αλλά αφορούσε εσωτερική μετακίνηση σε νέα πορτοφόλια της Binance για λόγους ασφαλείας.

Ακόμα ένα ηχηρό όνομα προστέθηκε στη λίστα των crypto εταιριών που δεν άντεξαν αυτόν τον κρυπτοχειμώνα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά ανταλλακτήρια, το Bittrex. Όπως ανάφεραν οι άνθρωποι του, αιτία ήταν οι διώξεις που δεχόντουσαν τους τελευταίους από την αμερικάνικη Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Για αυτό και θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους κανονικά, εκτός ΗΠΑ, από την Bittrex Global…

Αρθρογραφία