Εισαγωγικό σημείωμα

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η αποτίμηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων μεταβλήθηκε ανεπαίσθητα. Από τα 1,13 τρισεκατομμύρια δολάρια που άξιζε  τα ξημερώματα της Δευτέρας, βρέθηκε στα 1,14 τρισεκατομμύρια τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Στο ενδιάμεσο όμως σημειώθηκαν αναταράξεις. Ακούμπησε τα 1,10 τρισεκατομμύρια την Δευτέρα το απόγευμα ώρα Ελλάδας, για να ανέβει στο υψηλότερο σημείο, τα 1,17 τρις την Πέμπτη.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την Binance και τον Διευθύνων Σύμβουλος της (CZ) να μηνύονται από την Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (CFTC). Η μήνυση αφορούσε κυρίως την αποφυγή συμμόρφωσης των κανονισμών περί ελέγχου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι αρχές θεωρούν πως οι άνθρωποι της Binance δεν τηρούσαν σχολαστικά το KYC. Συχνά μάλιστα διευκόλυναν τους πελάτες τους στην αποφυγή του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, μέσα από τη χρήση ψεύτικων διευθύνσεων κατοικίας, VPN, κτλ. Επίσης κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, απάτη και άλλα αδικήματα.

Ο CZ απάντησε πως μπορεί να μην είναι τέλειοι, αλλά κάνουν ότι μπορούν, τα οποία είναι περισσότερα από κάθε άλλο ανταλλακτήριο, καθώς διαθέτουν ένα από τα υψηλότερα πρότυπα σε KYC και AML. Όπως δήλωσε έχουν βοηθήσει τις αρχές, προκειμένου να κατασχεθεί τριψήφιος αριθμός εκατομμυρίων και είναι πρόθυμοι να βρεθούν φιλικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα…

Αρθρογραφία