Εισαγωγικό σημείωμα

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής ήταν η ίδια. Μια ανάσα κάτω από το ένα τρισεκατομμύριο. Ωστόσο μόνο από σταθερότητα δεν χαρακτηρίστηκε η εβδομάδα που μόλις πέρασε. Πιο πολύ με τρενάκι του τρόμου έμοιαζε, καθώς την Παρασκευή βρέθηκε 12% πιο κάτω, για να ανακάμψει το Σαββατοκύριακο. Η αγορά καθοδηγήθηκε από τις εξελίξεις στον αμερικάνικο τραπεζικό κλάδο, καθώς η ειδησεογραφία ήταν πυκνή και οι εναλλαγές των συναισθημάτων έντονες.

Πριν αναφερθούμε όμως εκεί, η εβδομάδα ξεκίνησε με Fed. Είχαμε παρέμβαση Πάουελ, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα επιτόκια υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν περισσότερο και με πιο γοργό ρυθμό από το προγραμματισμένο. Από ότι ισχυρίστηκε «Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν πιο ισχυρά απ’ ό,τι αναμενόταν, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό επίπεδο στο οποίο θα φτάσουν τα επιτόκια θα είναι πιθανότατα υψηλότερο απ’ ό,τι αναμενόταν προηγουμένως».

Κατόπιν το μενού είχε, τι άλλο; FTX. Η Alameda Research ο επενδυτικός βραχίονας του αμαρτωλού ανταλλακτηρίου, κατέθεσε μήνυση εναντίων της Grayscale Investments και της μητρικής της, Digital Currency Group, επειδή χρεώνουν υπερβολικά τέλη και δεν επιτρέπουν τις εξαγορές των μεριδίων. Αυτή η πολιτική έχει σαν αποτέλεσμα να διαπραγματεύονται τα fund της με έκπτωση σχεδόν 50% από την εσωτερική τους αξία. Συνεπώς, όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής ειδικός εκκαθαριστής John Ray, να έχουν υποστεί ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων…

Αρθρογραφία