Εισαγωγικό σημείωμα

Ρεπορτάζ του BBC έδειξε πως έχει δημιουργηθεί ένα πολυτελές θέρετρο στη Μαγιόρκα, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο απεξάρτησης για τον εθισμό στα κρυπτονομίσματα! Έναντι αμοιβής 75.000 δολαρίων την εβδομάδα, κάνεις μασάζ, γιόγκα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες για… να ξεχνιέσαι και να μην κάνεις trading! Τι άλλο θα δούμε πια!

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα υποχώρησε η συνολική  κεφαλαιοποίηση των crypto, μετά τις τέσσερις προηγούμενες συνεχόμενες εβδομάδες όπου είχε κινηθεί ανοδικά. Τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε από τα 1,01 τρισεκατομμύρια, για να ολοκληρώσει την εβδομαδιαία πορεία της στα 965 δισεκατομμύρια, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Το ανώτατο σημείο που έφτασε ήταν τα 1,05 τρισεκατομμύρια την Τετάρτη και το χαμηλότερο τα 955 δισεκατομμύρια, την Παρασκευή.

Πρωταγωνιστής στις ειδήσεις αυτή τη φορά δεν ήταν η FTX, αλλά ένα άλλο ανταλλακτήριο, η Binance. Την Δευτέρα από την εταιρία βγάλανε την καθόλου καθησυχαστική ανακοίνωση ότι αναστέλλουν  προσωρινά τα τραπεζικά εμβάσματα σε δολάρια ΗΠΑ. Από ότι ισχυρίζονται θα επηρεάζει ελάχιστα την λειτουργία τους, καθώς δεν ισχύει ο περιορισμός για την αμερικάνικη θυγατρική.

Λίγες ημέρες αργότερα είχαμε την είδηση η αμερικάνικη επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) διέταξε την Paxos, να σταματήσει την έκδοση του stablecoin BUSD. Στο ενδιάμεσο, η Binance ανακοίνωσε πως επιδιώκει τη συγκρότηση κοινοπραξίας, με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον χώρο των crypro. Ήδη, όπως ισχυρίζονται, έχουν ενταχθεί αρκετές εταιρίες στο σχήμα…

Αρθρογραφία