Εισαγωγικό σημείωμα

Είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο σημείωμα μας πως μπορεί να κινήθηκε ανοδικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, αλλά την τελευταία υπήρξε εμφανή κόπωση. Πράγματι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα την εβδομάδα που μόλις πέρασε. Η συνολική  κεφαλαιοποίηση των crypto παρουσίασε μικτή υποχώρηση.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε από τα 1,03  τρισεκατομμύρια, για να ολοκληρώσει την εβδομαδιαία πορεία της στα 1,01 τρισεκατομμύρια, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Το ανώτατο σημείο που έφτασε ήταν τα 1,056 τρισεκατομμύρια την Πέμπτη και το χαμηλότερο τα 981 δισεκατομμύρια, την Δευτέρα το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Το γεγονός που επισκίασε όλα τα υπόλοιπα, ήταν η απόφαση της Fed για τα επιτόκια που θα ισχύσουν για το δολάριο. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη στην συνέντευξη τύπου δεν ανακοίνωσε κάτι διαφορετικό από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές: την 8η στη σειρά αύξηση των επιτοκίων, η οποία ήταν της τάξης του 0,25%.

Ωστόσο οι επενδυτές εξέλαβαν θετικά τα νέα και αντέδρασαν με ενθουσιασμό σε όλες τις αγορές. Αιτία ήταν η δήλωση του Πάουελ ότι για πρώτη φορά βλέπει ότι η αποπληθωριστική διαδικασία έχει ξεκινήσει, καθώς αποτυπώνεται στις τιμές των αγαθών. Οι επενδυτές ερμήνευσαν τις δηλώσεις ως την αρχή του τέλους της περιόδου που θα ανεβαίνουν τα επιτόκια, αν και κάτι τέτοιο δεν υπονοήθηκε από τον Πάουελ.

Εκτός από την Fed είχαμε αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα…

Αρθρογραφία