Εισαγωγικό σημείωμα

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά με εμφανή κόπωση, κινήθηκε η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Η συνολική  κεφαλαιοποίηση των crypto αυξήθηκε 3,6% και ξεπέρασε για άλλη μια φορά το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε από τα 990 δισεκατομμύρια, για να φτάσει μέχρι τα 1,036 και να ολοκληρωθεί η πορεία στα 1,028 τρισεκατομμύρια, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Προηγήθηκε όμως μια υποχώρηση στα 965 δισεκατομμύρια την Τετάρτη.

Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά όσο αφορά την ειδησεογραφία, καθώς το ανταλλακτήριο Gemini ανακοίνωσε νέο γύρω απολύσεων μέσα σε οκτώ μήνες, μειώνοντας το προσωπικό κατά 10%. Κατά 35% προχώρησε σε περικοπή των θέσεων εργασίας και το ανταλλακτήριο Luno. Ωστόσο το  Gemini των δίδυμων αδελφών Γουίνκλεβος, αντιμετωπίζει δυσκολίες όχι μόνο από την τρέχουσα κατάσταση στα crypto, αλλά και από το χρέος της Genesis προς σημαντική μερίδα των χρηστών της.

Από ότι φάνηκε από την αίτηση που υπέβαλε για προστασία πτώχευσης του κεφαλαίου 11 της Genesis, τους οφείλονται 765,9 εκατ. δολάρια. Το ανταλλακτήριο Gemini είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζεται η δημόσια κόντρα μεταξύ του Cameron Winkelvoss και του Barry Silbert, επικεφαλής της Digital Currency Group.

Η αίτηση χρεοκοπίας φανέρωσε και άλλες γκρι ζώνες στις λογιστικές εγγραφές…

Αρθρογραφία