Ενότητες

  1. Ανασκόπηση των νέων της εβδομάδας
  2. Τεχνική Ανάλυση Bitcoin
  3. Ανάλυση δεδομένων αλυσίδας του δικτύου του Bitcoin (Onchain)

Αμετάβλητη σε εβδομαδιαία βάση ήταν η αποτίμηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων την εβδομάδα που μας πέρασε. Ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τα 890 δισεκατομμύρια και κατέληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής σχεδόν στο ίδιο ποσό. Ενδιάμεσα, την Τρίτη εκτινάχθηκε στα 940 δισεκατομμύρια, για να υποχωρήσει την επόμενη, παρασυρμένη από την πτώση στην Wall Street, μέχρι τα 870 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η δραστηριότητα του δικτύου του Bitcoin υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι ημερήσιες ενεργές διευθύνσεις σημείωσαν πτώση κατά -1,5%. Η μόνη μέτρηση που σχετίζεται με τη δραστηριότητα και αυξήθηκε ήταν ο αριθμός συναλλαγών, ο οποίος σημείωσε άνοδο 2,4%. Το ποσοστό του Hash Rate του Bitcoin μειώθηκε κατά 0,9%, στα 226 EH/s. Η δεύτερη συνεχόμενη υποχώρηση μετά το 2,2% της περασμένης εβδομάδας.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των εταιριών mining υποχώρησε κατά 0,9%, στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια, συμβαδίζοντας με την πορεία αποτίμησης του γενικότερου κλάδου των crypto.

Διαβάστε το Newsletter vol.3